Luet nyt: Aalto Leaders' Insight: Kristiina Michelsson ja Pippa Laukka tutustuivat Aalto EMBA:ssa – "Arvostan, että aikuisena on ollut mahdollisuus saada oikein sydänystäviä"
Edellinen sivu Kristiina Michelsson ja Pippa Laukka ystävystyivät MBA-opintojensa aikana. Kuva: Johnny Jussila
Johtaminen

Kristiina Michelsson ja Pippa Laukka tutustuivat Aalto EMBA:ssa – "Arvostan, että aikuisena on ollut mahdollisuus saada oikein sydänystäviä"

Kristiina Michelsson ja Pippa Laukka istuivat alas keskustelemaan MBA-opinnoissa alkaneesta ystävyydestään. Verkostoja arvostavina he molemmat osasivat odottaa saavansa opintojen kautta hyviä, uusia tuttavuuksia – mutta ystävyys tuli yllätyksenä.

Anu Haapala, 22.08.2024

|

Artikkelit

”Lauantaiaamuja Aalto EE:llä tulee ikävä. Järisyttäviä henkisiä kokemuksia porukassa, uusia loistavia ystäviä.”

”Opiskelutoverini olivat koko ohjelman ehdottomasti paras asia. Pohdimme juuri taannoin alumnitapaamisessa, kuinka poikkeuksellista näin läheisten ystävyyssuhteiden luominen aikuisiällä on. Kaikki kannustivat ja tukivat toinen toisiaan koko opintojen ajan.”

”Meistä muodostui tiivis ryhmä, jossa syntyi elinikäisiä ystävyyksiä. Tiedän, että voin koska tahansa soittaa kelle tahansa ryhmästämme, jos haluan keskustella, ideoida tai pyytää apua.”

Muun muassa tällaisia asioita Aallon MBA-ohjelmien osallistujat ovat kertoneet opintojensa aikana syntyneistä ystävyyssuhteista. Verkostoitumista ja verkostojen kehittämistä korostetaan usein, kun puhutaan opintojen hyödyistä – mutta moni saa ohjelmista myös uusia ystäviä.

Näin kävi muun muassa Kristiina Michelssonille ja Pippa Laukalle, jotka tutustuivat toisiinsa Aalto Executive MBA -opintojen alkaessa vuonna 2011.

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Laukka tunnetaan muun muassa Suomen naisten jalkapallomaajoukkue Helmareiden joukkuelääkärinä ja MTV:n Olet mitä syöt -tv-ohjelmasta.  Hän muistelee lähentyneensä Michelssonin kanssa etenkin yhteisellä opintomatkalla Puolassa, missä he huomasivat, miten paljon yhteistä heillä on.

”Samanlainen rytmi ja samanlaiset kiinnostuksen kohteet”, nykyään OP-Henkivakuutus Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Michelsson komppaa.

Tuolloin kumpikaan ei osannut arvata, miten tärkeä ihmissuhde tästä muodostuisikaan.

”Arvostan sitä, että aikuisena on ollut mahdollisuus saada uusia ystäviä – siis oikein sydänystäviä – että kiitos siitä”, Michelsson sanoo Laukalle hymyillen.

Moni suorittaa johtamiskoulutuksen kiireisessä elämänvaiheessa, kun kotona voi esimerkiksi olla pieniä lapsia, Laukka huomauttaa. Hän ja Michelsson odottivatkin opinnoiltaan verkostoitumista, mutta uusia ystäviä he eivät ajatelleet löytävänsä.

Michelsson muistelee, että EMBA:ssa ryhmäytettiin ihmisiä hienosti.

”Aina vähän katsottiin, että jokainen löysi jonkun sielunkumppanin”, hän sanoo. ”Mutta en mä ystävystymistä kyllä ajatellut. Ajattelin – ekstrovertti, kun olen – että totta kai sieltä tulee hyviä, uusia tuttavuuksia. Mutta tämä oli tietenkin bonus, ehdoton.”

 

”On oikeastaan aina henkilöitä, joiden puoleen kääntyä”

Michelssonin ja Laukan koko EMBA-ryhmä muodostui aikanaan tiiviiksi.

Yhteishenki oli hyvä. Ryhmä teki paljon asioita yhdessä ja pitää edelleen yhteyttä. Se kokoontui juhlimaan esimerkiksi valmistumisen viisi- ja kymmenvuotisvuosipäiviä.

”Sellainen yhteenkuuluvuuden tunne on jäänyt”, Laukka sanoo.

Molemmille verkostot ovat tärkeä asia uralla. EMBA:n yksi ehdoton rikkaus onkin ollut se, että on päässyt tutustumaan eri taustoista tuleviin, eri toimialoilla työskenteleviin ihmisiin, Michelsson sanoo.

”On oikeastaan aina henkilöitä, joiden puoleen kääntyä.”

 

”Verkostot ovat avain siihen, mitä kaikkea on päässyt tekemään”

Laukka oli aikanaan oman EMBA-ryhmänsä ainoa lääkäri. Nykyään moni esihenkilönä tai johtajana toimiva lääkäri suorittaa esimerkiksi Johtaminen terveydenhuollossa- ja EMBA-ohjelmat.

Hän kuitenkin pohtii, ettei terveydenhuollon alalla välttämättä vieläkään arvosteta verkostoja yhtä paljon kuin monilla muilla aloilla.

”Näkisin, että verkostot ovat kyllä ihan avain siihen, mitä kaikkea on päässyt esimerkiksi tekemään. Muuten en varmasti olisi terveysvaikuttajana ja media-alalla tullut niin tunnetuksi.”

Myös oman työn sisällön kannalta verkostot ovat äärimmäisen tärkeitä, hän sanoo. Toisilta oppii uutta ja yhdessä onnistuminen on parasta.

”Tiiminä tekeminen – oli se sitten, mitä tahansa – on paljon kivempaa kuin yksin puurtaminen”, Michelsson toteaa.

Katso Kristiina Michelssonin ja Pippa Laukan koko keskustelu yllä olevasta videosta tai Youtubesta.

 

Verkostoja ja pitkiä ystävyyssuhteita

Aalto MBA ja Executive MBA -ohjelmat kokoavat yhteen osallistujia monenlaisilla taustoilla, mikä on molempien ohjelmien rikkaus. Verkostoituminen on olennainen osa ohjelmia, jota käytettävät opiskelumenetelmät ja tiedon ja kokemusten jakaminen ryhmässä sekä opintomatkat ja vapaa-ajan aktiviteetit tukevat entisestään.

Osallistujat muodostavat ohjelmien aikana entistä monipuolisemman ja vahvemman ammatillisen verkoston sekä luovat elinikäisiä ystävyyssuhteita. Osallistujat tarjoavat toisilleen tukea ja tietoa – niin opintojen aikana kuin valmistumisen jälkeen. Valmistuessaan ohjelmasta osallistujilla on joukko luotettuja henkilöitä, joihin olla yhteydessä missä asiassa tai uravaiheessa tahansa saadakseen neuvoja tai tukea.

Aallon MBA-ohjelmien osallistujat käyvät opintojensa aikana läpi muutos- ja kehitysprosessin. Se kattaa sekä henkilökohtaisen johtajuuden että kyvyn ymmärtää, miten muuttuva liiketoimintaympäristö heijastuu omaan organisaatioon. Ohjelmamme sisältävät kaikki liiketoiminnan keskeiset osa-alueet. Todistukset myöntää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu. Lue lisää täältä.


Palaa Aalto Leaders' Insight -pääsivulle

Löydä lisää luettavaa ja kuunneltavaa