1. Osaamisen kehittäminen on keskeinen osa työtä
Maailma ja työelämän vaatimukset muuttuvat nopeasti.
Esimerkiksi Maailman talousfoorumin Future of Jobs -raportissa arvioitiin vuonna 2023, että peräti 44 prosenttia työntekijöiden keskeisistä työelämätaidoista muuttuu vain viidessä vuodessa.
”Jokaisen täytyy nykyään oppia uutta ja kehittää osaamistaan”, summaa Aalto EE:ssä projektipäällikkönä työskentelevä Tia Laipaik.
Aalto EE:n verkkokurssin suorittamisesta saa aina todistuksen.
”Esimerkiksi finanssialalla tietyn asian osaaminen pitää usein pystyä todentamaan. Todistus voi olla tärkeä myös esimerkiksi töitä hakiessa”, huomauttaa ohjelmajohtaja Salla Närhinen.
2. Verkkokurssit ovat hyvä tapa päästä kärryille perusasioista
Olitpa kiinnostunut taloudesta, tekoälystä tai tunneälystä, verkkokurssit ovat usein hyvä tapa lähteä liikkeelle.
Esimerkiksi Talous haltuun virtuaalisesti -verkkokurssi on ollut Aalto EE:n suosituimpien joukossa jo vuosia.
Se on sellaista tietoa, jota ilman ei työelämässä oikein enää pärjää."
Hiljattain tarjontaan lisättiin Introduction to AI -kurssi, jolla kerrotaan muun muassa, missä tekoälyä käytetään ja missä kaikkialla sitä pystytään hyödyntämään.
”Uusi tekoälykurssimme antaa hyvät pohjatiedot mitä tekoäly on. Se on sellaista tietoa, jota ilman ei työelämässä oikein enää pärjää”, Laipaik sanoo.
3. Verkkokurssin avulla voi viedä jopa koko organisaation samalle viivalle tietyssä asiassa
Etenkin Aalto EE:n finanssipuolen verkkokurssien kohderyhmänä on usein organisaatio.
Finanssialalla on paljon säätelyä ja asioita, jotka vaikkapa pankin tai vakuutusyhtiön työntekijän täytyy osata. Verkkokurssin avulla saman koulutuksen voi helposti järjestää vaikkapa koko organisaatiolle ja tuoda siten kaikki työntekijät samalle viivalle.
Verkkokurssejamme käytetään esimerkiksi räätälöityjen koulutusten osana."
”Muitakin kurssejamme voidaan hyödyntää tähän tarkoitukseen. Verkkokurssejamme käytetään esimerkiksi räätälöityjen koulutusten osana, joihin kuuluu lisäksi esimerkiksi valmennuksia ja työpajoja”, Närhinen kertoo.
4. Verkkokurssilla opiskelu on joustavaa
Verkkokurssien yksi etu on, että niillä opiskelu on erityisen helppo yhdistää työntekoon tai muuten hektiseen arkeen. Kurssin voi aloittaa milloin vaan ja sitä voi suorittaa missä vain juuri itselle sopivaan tahtiin.
Yksittäisen kurssin lisenssi on voimassa kolme kuukautta.
”Verkkokurssinkin suorittaminen vaatii sitoutumista, mutta kurssimme on suunniteltu niin, että ne ehtii hyvin suorittaa tuossa ajassa”, Laipaik sanoo.
5. Aalto EE:n kursseilla opettavat luotettavat ja tunnetut huippuasiantuntijat
Internetistä löytyy loputtomasti tietoa aiheesta kuin aiheesta. Aalto EE:n verkkokurssit pohjaavat aina akateemiseen tutkimukseen ja todennettuun tietoon.
Kouluttajat ovat luotettavia, tunnettuja ja pidettyjä opettajia. Osa heistä työskentelee yliopistossa, osa esimerkiksi ministeriöissä tai viranomaisorganisaatioissa.
Esimerkiksi Talous haltuun virtuaalisesti -kurssilla opettaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Teemu Malmi.
”Teemu osaa tuoda talousasioita esiin mukavalla tavalla. Vaikka aihe on vaikea, se on helpommin omaksuttavissa, koska Teemu on niin osaava opettaja”, Laipaik sanoo.
Sekä hän että Närhinen nostavat esiin myös uuden Introduction to AI -tekoälykurssin kouluttajan, apulaisprofessori Arno Solinin. He kehuvat Solinin opetustyyliä innostavaksi.
”Arno on Suomen parhaita asiantuntijoita omalla alallaan”, Laipaik sanoo.
Tutustu Aalto EE:n verkkokurssitarjontaan täällä. Kehitämme verkkokursseja myös asiakkaidemme toiveista. Onko sinulla mielessä Aalto-yliopistossa opetettava aihe, josta haluaisit oppia perusasiat? Ota meihin yhteyttä!