Kyberturvallisuuden johtaminen
Oletko pohtinut, miten sinun organisaatiosi selviää kyberturvallisuuden haasteista? Kyberturvallisuuden johtaminen -kurssi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden syventää osaamistasi kyberturvallisuuden johtamisessa ja kehittämisessä, erityisesti digitalisoituvassa liiketoimintaympäristössä.
Kyberturvallisuuden johtaminen -verkkokurssin aikana osallistujat oppivat tunnistamaan ja hallitsemaan organisaation kyberturvariskejä, soveltamaan parhaita käytäntöjä sekä johtamaan tehokkaita kyberturvallisuusstrategioita.
Kurssi on suunnattu kaupan-, huolinta- ja media-alan sekä varastologistiikka yrityksissä työskenteleville henkilöille, joten voit valita ilmoittautumisvaiheessa, minkä alan koulutukseen ilmoittaudut. Se on suunniteltu täydennyskoulutukseksi, joka voidaan suorittaa työn ohessa. Koulutus on JOTPA:n rahoittama ja osallistujille maksuton.
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Koulutus on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Kenelle?
Koulutus on suunnattu kaupan-, huolinta- ja media-alan sekä varastologistiikan yrityksissä työskenteleville henkilöille.
Koulutus on suunniteltu siten, että osallistujalla ei tarvitse olla aikaisempaa kyberturva-alan osaamista, eikä hänen tarvitse työskennellä varsinaisissa kyberturva-alan tehtävissä. Koulutukseen voi osallistua myös muut aiheen opiskelusta hyötyvät henkilöt.
Sisältö ja aikataulu
Aikataulu: Kurssin voi suorittaa itsenäiseen tahtiin 1.10.-31.12.2024 välillä.
Kurssi koostuu seuraavista osa-alueista:
Kurssiin sisältyy noin 18 tuntia verkkoluentoja. Verkkoluentojen lisäksi kurssilla on kirjallisia reflektointitehtäviä sekä välikokeita.
Moduuli 1: Liiketoimintaympäristön digitalisoituminen & Tieto- ja kybertuvallisuusosaamisen perusteet, riskit ja niiden realisoitumisen (opiskelukieli: suomi)
- Johdanto aiheeseen: Toimintaympäristön digitalisoituminen
- Tieto- ja kyberturvallisuuden perusteet
- Tyypilliset tietoturva- ja kyberturvallisuusriskit toimialla ja niiden realisoituminen
Moduuli 2: Kyberkyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen organisaatioissa & Turvallisuusratkaisujen hankintaosaamiseen (opiskelukieli: englanti)
- Kyberkyvykkyyksien johtaminen ja kehittäminen
- Ulkoisten palveluntarjoajien hyödyntäminen ja turvallisuusratkaisujen hankinta-osaaminen
Moduuli 3: Projektityö
- Projektityön avulla sovelletaan ja syvennetään teoriassa opittuja taitoja käytännön tilanteisiin
Kouluttajat
Mikko Kiviharju
Mikko Kiviharju toimii tutkimusjohtajana valtio-omisteisessa kyberturvallisuuden kehitysyhtiössä.
Kiviharjulla on taustalla yli 20 v. kyberturvallisuuden tutkimuksessa mm. puolustusvoimissa ja Aalto-yliopistossa kyberturvallisuuden työelämäprofessuurissa. Tutkimuksen kohteina on ollut mm. logistiikan ja operatiivisten teknologioiden sekä tekoälyn kyberturvallisuuden tutkimus.
Tanesh Kumar
Kumar Tanesh toimii erikoistutkijana Aalto-yliopistossa. Hän on työskennellyt myös tutkijatohtorina Oulun yliopiston langattoman viestinnän keskuksessa (CWC-NS).
Kumarilla on yli seitsemän vuoden kokemus IoT-turvallisuuden ja -yksityisyyden, 5G/6G-teknologioiden, Edge-AI, lohkoketjujen ja lääketieteellisen ICT:n aloilta,. Hän on osallistunut useisiin suomalaisiin ja EU:n tutkimusprojekteihin sekä COST-toimiin näillä alueilla.