Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Aalto CFO Program

Vahvista osaamistasi talousjohtajana ja osoita suunta tulevaisuuteen

Taloushallinnolla ja talousjohdolla on tärkeä strateginen rooli liiketoiminnan kehityksen suunnan määrittämisessä sekä informaation tuottamisessa ja tuen antamisessa yrityksen johdolle. Tulevaisuuden ennakointi ja digitalisaation tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntäminen ovat nousseet keskeisiksi teemoiksi talousfunktion johtamisessa ja liiketoiminnan kehittämisessä.

Aalto CFO Program -ohjelma tarjoaa vastauksia näihin haasteisiin ja vahvistaa talousjohdon roolia strategisena ja vaikuttavana yritysjohdon kumppanina. Ohjelma tarjoaa myös uusia näkökulmia liiketoimintaympäristön ja talousfunktion digitalisoitumisen viimeaikaiseen kehitykseen. Ohjelman avulla syvennät osaamistasi johtaa liiketoiminnan suorituskykyä sekä vaikutat yrityksen tulevaisuuden menestykseen.

Aalto CFO Program keskittyy talousjohtamisen keskeisten kyvykkyyksien kehittämiseen. Ohjelman avulla uudistat käsitystäsi talousjohtajan muuttuvasta roolista ja päivität tietojasi uusimmista yritystalouden käsitteistä. Lisäksi ohjelma tarjoaa työkaluja ennakoida tulevaisuutta sekä hyödyntää uusia teknologioita liiketoiminnan kehittämisessä. Vahvistat myös henkilökohtaisia viestimisen ja vaikuttamisen taitojasi.

Ohjelmasta on mahdollista siirtää 9 ECTS-opintopistettä (4,5 opintopistettä / moduuli) Aalto Executive MBA- tai Aalto MBA -ohjelmaan.

Huomioithan, että tämä ohjelma toteutetaan englanniksi.

Ohjelmatiedot englanniksiLataa englanninkielinen esite 

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Hyödyt

Ohjelman avulla vahvistat rooliasi talousjohtajana sekä luot lisäarvoa yrityksellesi.

Uudistat käsityksesi talousjohtajan ja talousfunktion muuttuvasta roolista
Päivität tietosi uusimmista yritystalouden käsitteistä ja käytännöistä
Valmistaudut vastaamaan yritysrahoitukseen, hyvään hallintotapaan ja yrityksen arvonmääritykseen liittyviin haasteisiin paremmin
Syvennät ymmärrystäsi liiketoimintaympäristön digitalisoitumisesta ja sen tuomista uusista mahdollisuuksista
Opit uusia tapoja viestiä ja vaikuttaa

Vuoden 2024 toteutuksessa 100 % osallistujista suosittelisi ohjelmaa (NPS 100 %).
"Kuinka todennäköisesti suosittelet tätä ohjelmaa ystävälle tai kollegalle?"

Vuonna 2024 ohjelmaan osallistuneet antoivat kokonaispalautteena ohjelmalle 5,63/6,00.

Vuoden 2023 ohjelmaan osallistuneet antoivat arvosanan 5,90/6,00 ohjelman tuomasta lisäarvosta organisaatiolleen (Learning Impact).

Kenelle?

Aalto CFO Program -ohjelma on tarkoitettu talousjohtajille ja Group Controllereille sekä myös muille kokeneille taloushallinnon asiantuntijoille, jotka tähtäävät urallaan talousjohtajan kasvupolulle. Ohjelma tarjoaa välineitä talousfunktion johtamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen talouden näkökulmasta.

Sisältö ja aikataulu

Ohjelman rakenne

Koulutus koostuu kahdesta moduulista

Molemmista moduuleista on mahdollista siirtää 4,5 ECTS-opintopistettä / moduuli

Kuusi koulutuspäivää

Intensiiviset face-to-face -koulutuspäivät yhdessä kouluttajan ja osallistujien kanssa.

Ennakkotehtävät, 2-3 viikkoa ennen lähijaksoa

Jokainen moduuli sisältää ennakkoon luettavaa kirjallisuutta, ennakkotehtävän ja moduulin jälkeen toteutettavan kotitehtävän.

Koulutusjaksot

Kouluttajat

Teemu Malmi

Teemu Malmi toimii laskentatoimen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Professori Malmin erityisosaamisalueita ovat johtamisjärjestelmät, strategian toimeenpano ja kannattavuuslaskenta. Hänen tutkimuksiaan on julkaistu alan kansainvälisissä lehdissä kuten Journal of Management Control, Management Accounting Research ja European Accounting review.

Malmi opettaa säännöllisesti useissa johdon koulutusohjelmissa ja on toiminut konsulttina useille eri yrityksille muun muassa seuraavilta aloilta: IT, elektroniikka, energia, rahoitus, elintarvike, terveydenhuolto, media, metalli, liikenne/kuljetus. Hänellä on myös kokemusta julkisella sektorilla työskentelystä, kuten ministeriöistä, kunnista ja sairaaloista.

Teemu Malmilla on kauppatieteiden tohtorin tutkinto Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Seppo Ikäheimo

Seppo Ikäheimo on professori Aalto-yliopistossa.

Hänen asiantuntemusalueitaan ovat muun muassa Corporate governance, hallitustyö ja pankkisääntely.

Sami Torstila

Sami Torstila toimii rahoituksen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on myös Nordic Adviser Groupin Associate Partner, joka neuvoo asiakkaitaan yritysjärjestelyissä ja sijoitusstrategiahankkeissa.
 

Torstila on erikoistunut yritysrahoitukseen, yritysjärjestelyihin ja rahoituksen johtamiseen.

Vuosina 2009–2010 Torstila toimi vierailevana tutkijana Haas School of Businessissa UC Berkeleyssä ja vuosina 1996–1997 investointipankkianalyytikkona Goldman Sachsilla Lontoossa. Goldmanilla hän työskenteli fuusioiden ja yritysostojen sekä osake- ja velkatarjousten parissa.

Torstila väitteli tohtoriksi vuonna 2000 Helsingin kauppakorkeakoulusta. Hänellä on myös oikeustieteen maisterin tutkinto vero-oikeudesta Helsingin yliopistosta.

Matti Suominen

Matti Suominen toimii rahoituksen professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Suomisen erikoistumisalueita ovat rahoitusmarkkinoiden informaatiojärjestelmät, markkinoiden mikrorakenteet ja yritysrahoitus.

Suominen on työskennellyt myös konsulttina McKinseyn yritysrahoitusyksikössä sekä johtavana optioiden ja futuurien välittäjänä suomen markkinoilla. Vuosina 1997–2006 hän toimi INSEADissa apulaisprofessorina ja dosenttina. Tämän jälkeenkin Suominen on toiminut aina vuoteen 2015 saakka INSEADin vierailevana professorina.

Suominen toimii aktiivisesti sekä erilaisten rahoitusinstituuttien johdon konsulttina että kouluttajana ympäri maailman. Hän on kouluttanut MBA- ja tohtorinkoulutusohjelmissa sekä erilaisissa yritysjohdolle suunnatuissa ohjelmissa.

Matti Suominen suoritti rahoitustieteen tohtorintutkinnon vuonna 1997 Pennsylvanian yliopistossa, jossa hän on myös työskennellyt vierailevana professorina.

Henri Schildt

Henri Schildt on strategian professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella sekä perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.

 

Professori Henri Schildtin erityisosaamisalueisiin kuuluvat teknologiastrategia, organisaatiomuutos ja strategiaprosessi (erityisesti liittyen data-analytiikan hyödyntämiseen epävarmuudessa). Hän johtaa tällä hetkellä kahta tutkimusohjelmaa, jotka keskittyvät datavetoiseen johtamiseen sekä digitalisaation hallintaan suomalaisissa tuotantoyrityksissä.

Henri Schildtillä on vakinainen yhdistelmäprofessuuri Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen laitoksella sekä perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksella.

Henri Schildt suoritti tohtorintutkintonsa Teknillisessä korkeakoulussa vuonna 2007 (nyk. Aalto-yliopisto).

Jukka Sihvonen

Jukka Sihvonen on Sihvonen on laskentatoimen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Sihvonen on erikoistunut jäsentämättömän datan ja Big Datan analyysiin laskentatoimen ja rahoituksen tutkimuksessa. Hänen nykyisiin akateemisiin tutkimuskohteisiinsa kuuluvat laskentatoimen informaation taloudelliset roolit sekä datalähtöiset lähestymistavat taloudellisessa analyysissa. Professori Sihvosen tutkimusta on julkaistu liiketaloustieteellissä aikakauslehdissä kuten Journal of Business Research, International Journal of Operations & Production Management, Journal of International Accounting, Auditing and Taxation, Managerial Auditing Journal, Personality and Individual Differences ja Journal of Futures Markets, sekä talouspoliittisissa Euroopan Keskuspankin ja Suomen Pankin julkaisusarjoissa.

Hän on aikaisemmin toiminut vierailevana tutkijana Uumajan yliopistossa (Ruotsi), Goethe-yliopistossa (Saksa), Euroopan Keskuspankissa (Saksa) ja Suomen Pankissa.

Professori Sihvosella on tohtorintutkinto rahoituksen oppiaineesta Vaasan yliopistosta.

Eeva Vilkkumaa

Eeva Vilkkumaa toimii apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa hän opettaa liiketoiminnan analytiikkaan ja behavioristiseen päätösteoriaan liittyviä kursseja.

Vilkkumaa kehittää tutkimuksessaan matemaattisia malleja yritysten ja julkisorganisaatioiden päätöksenteon tueksi. Hänen keskeisiä osaamisalueitaan ovat portfoliopäätösanalyysi, monitavoiteoptimointi, epävarmuuksien mallinnus ja ryhmäpäätösprosessien fasilitointi. Viimeaikaisia sovelluskohteita ovat muun muassa skenaariopohjainen strategiatyö sekä terveydenhuollon resurssien kustannusvaikuttavat allokointi.

Vilkkumaa on perustajaosakas Swanlake Strategy Oy:ssä, joka tarjoaa konsultointipalveluilta yhdistäen asiakasymmärryksen, matemaattisen mallinnuksen ja strategiaosaamisen. Vilkkumaa on myös osakkaana Decision & Action Oy:ssä, joka on erikoistunut räätälöityyn päätöksenteon tukeen matemaattisia menetelmiä hyödyntäen.

Eeva Vilkkumaa on väitellyt tekniikan tohtoriksi vuonna 2014 Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta, matematiikan ja systeemianalyysin laitokselta.

Emilia Bunea

Emilia Bunea on johtamiskouluttaja ja koulutusteknologiayrittäjä. Hänellä on kahden vuosikymmenen kokemus maailmanlaajuisista rahoitusalan yrityksistä ylimmän johdon tehtävistä.

Vuonna 2021 Bunea kirjoitti ja tuotti "Crossroads Life", maailman ensimmäisen elokuvallisen ja tositapahtumiin perustuvan johtamiseen liittyvän elokuvan. Elokuva on saanut useita elokuvapalkintoja, mukaan lukien IndieFestin huippupalkinnon, Haagin kansainvälisen elokuvafestivaalin erikoistuomariston palkinnon ja Helsingin kansainvälisen opetuselokuvafestivaalin parhaan yrityselokuvan palkinnon.

Hänen akateemisia kiinnostuksen kohteita ovat ”serious leisure" (vakavan vapaa-ajan) rooli johtamisidentiteetin kehittämisessä. Hän on kirjoittanut useita tieteellisiä artikkeleita aiheesta ja piti laajalti arvostetun TED-puheen London Business Schoolissa. Hän on luennoinut johtamiseen liittyvistä aiheista useassa eri maassa.

Emilia Bunealla on Non-Executive Director Diploma Financial Timesin Board Director -ohjelmasta ja hän on CFA:n peruskirjan haltija. Hän suoritti tohtorin tutkinnon Vrije Universiteit Amsterdamissa vuonna 2020.