Certificate in Advanced LCA Simulation
Prosessi- ja termodynamiikkaan perustuva edistynyt elinkaariarviointi
Kilpailukykyinen Eurooppa tarvitsee korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka pystyvät vastaamaan jatkuvasti kasvavaan raaka-aineiden kysyntään. Tätä varten tarvitaan ammattilaisia, jotka on koulutettu kestävimpiin raaka-aineiden jalostustekniikoihin.
Certificate in Advanced LCA Simulation -koulutus edistää kiertotalouden suunnittelua kehittämällä uusia malleja ja menetelmiä, parantamalla resurssitehokkuutta, hyödyntämällä kriittisiä raaka-aineita uudelleen nykyiseltä tasolta ja tehostamalla prosessien suunnittelumenetelmiä, jotta jätevedet ja kiinteät jätteet voidaan päästää nollanesteisiin. Lisäksi ohjelmassa keskitytään akkujen ekosuunnitteluun ja koko arvoketjuun kiertotalouden näkökulmasta. Tavoitteena on demonstroida periaatteita kestävämpää akkutuotantoa varten erityisesti EU:n markkinoilla.
Ohjelma tukee EU:n kestäviä tuotteita koskevaa aloitetta, jonka tavoitteena on tehdä EU:n markkinoille saatetuista tuotteista kestävämpiä. Se tarjoaa tuotesuunnittelijoille tietoa ja välineitä, joiden avulla he ymmärtävät, miten he voivat mukauttaa nykyisiä materiaalikiertoja ja suunnitella uusia prosesseja paristojen ympäristötehokkuuden optimoimiseksi säilyttäen samalla niiden toiminnallisen laadun. Käyttökohteita ovat elektroniikkalaitteet, kuten tietokoneet, puhelimet ja tabletit, auto- ja ilmailuala sekä kestävään energiaan liittyvät teknologiat.
Ohjelman ovat suunnitelleet ja kehittäneet yhdessä Aalto-yliopisto, Metso, TU Bergakademie Freiberg, University of Bordeaux, Wroclaw University of Science and Technology, Technical Research Centre of Finland Ltd. VTT ja Aalto University Executive Education.
Hyödyt
Ohjelman aikana saat kokemusta erilaisista kaupallisista elinkaariarviointi- (LCA) ja termodynaamisista ohjelmistotyökaluista. Pääpaino on työtehtävissä sovellettavien taitojen kehittämisessä, teoriatiedon laajentamisessa ja kestävien ratkaisujen löytämisessä teollisuusprosesseihin.
Ohjelman suorittamisen jälkeen
- ymmärrät tuotteen elinkaaren
- ymmärrät, mitä tarkoitetaan tuotteen kiertokululla ja uuden ekosuunnitteludirektiivin tuotesuunnittelulle asettamia odotuksia
- tunnistat ja kuvailet tuotteen ympäristövaikutukset kriittisesti ja analyyttisesti
- osaat muotoilla keinoja tuotteen kiertokulun parantamiseksi.
- osaat luoda tuotteen, joka on helppo korjata, valmistaa uudelleen tai purkaa ja kierrättää.
Kenelle
Ohjelma on suunnattu prosessiteollisuudelle sekä akku- ja elektroniikkalaitteiden valmistusteollisuudelle. Ohjelma soveltuu hyvin ammattilaisille, joilla on taustaa kemiantekniikasta, metallurgisesta tekniikasta, ympäristötekniikasta, kemiasta ja materiaalitieteistä.
Opinnot soveltuvat myös näihin aiheisiin erikoistuneille tohtorintutkinto-opiskelijoille.
Ohjelma on erityisen hyödyllinen prosessi- ja tuotesuunnittelun parissa työskenteleville ammattilaisille, konsulttiyrityksille ja EU:n julkishallinnon viranomaisille. Heidän työnsä voi koostua esimerkiksi prosessi- tai tuotesuunnittelusta, T&K-toiminnasta tai HSE-tuotannosta (terveys, turvallisuus ja ympäristö).
Esimerkkejä osallistujista ovat
- prosessi-insinöörit
- mallintamisen/simuloinnin asiantuntijat
- tuotantolaitoksissa työskentelevät ympäristöjalanjälkilaskennan asiantuntijat
- kestävän kehityksen arviointiyrityksissä työskentelevät asiantuntijat ja
- prosessiteknologian toimittajat
- prosessilaitoksia suunnittelevat insinööritoimistot
Ennen kurssille osallistumista osallistujilla tulisi olla perustiedot metallurgiasta, materiaalitieteestä tai kemiasta. Massa- ja energiataseiden, yksikköoperaatioiden, yksikköprosessien, kemiallisten reaktioiden, materiaalitieteen ja kestävän kehityksen ymmärtäminen on eduksi.
Sisältö ja aikataulu
Ohjelma on moduulirakenteinen, ja se koostuu kolmesta ydinmoduulista ja kahdesta teollisuusleiristä, joista toinen järjestetään ohjelman alussa ja toinen sen lopussa. Koko ohjelman ajan osallistujat työskentelevät tapaustutkimuksen parissa, joka on suunniteltu tukemaan heidän ammatillista kehitystään ja auttamaan uuden tiedon integroimisessa omaan työhönsä ja organisaatioonsa.
Kaikki moduulit järjestetään joko suorana verkkokurssina tai hybridimuodossa, jolloin niihin voi osallistua mistä tahansa paikasta käsin.
Teollisuusleirit järjestetään yhteistyökumppaneidemme yliopistojen kampuksilla. Syksyllä 2024 leiri järjestetään Bordeaux'n yliopistossa ja keväällä 2024 TU Bergakademie Freibergissä. Nämä leirit tarjoavat osallistujille ainutlaatuisen tilaisuuden tavata kasvokkain. Verkostoituminen on tärkeä osa ohjelmaa, sillä se voi edistää kumppanuuksia, jotka voivat johtaa innovaatioihin tuotteissa, prosesseissa ja liiketoimintamalleissa. Hybridiosallistumisen ansiosta osallistujat voivat osallistua leireille joko paikan päällä tai verkossa.
Katso tarkempi sisältö ja aikataulu englanninkieliseltä sivulta