Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Digital Finance Function: Driving Efficiency and Effectiveness

Tässä seminaarissa tarkastelemme lähemmin digitalisaation mullistavaa vaikutusta rahoitustoimintoihin. Tutkimme, miten taloustoiminto voi hyödyntää digitalisaatiota organisaation arvon lisäämiseksi. Tällä hetkellä digitalisaatio on keskeinen painopiste taloushallinnon strategisessa kehittämisessä lukuisissa yrityksissä. Tämä seminaari auttaa sinua ymmärtämään paremmin, mikä on rahoitustoiminnon digitalisaation nykytila, mihin se on menossa ja miten voit ryhtyä tarvittaviin toimiin organisaatiossasi, jotta voit hyödyntää kehittyviä mahdollisuuksia.

Nykyaikaiselle rahoitustoiminnolle digitalisaation hyödyntäminen on hyvin luonnollista, sillä rahoitusasiantuntijat ja rahoitusprosessit käsittelevät suuria tietomääriä. Ottamalla digitaaliset teknologiat käyttöönsä rahoitusalan ammattilaiset voivat paitsi virtaviivaistaa nykyisiä prosesseja myös olla edelläkävijöitä uusissa, tehokkaammissa menetelmissä. Lisäksi huippuluokan datatieteen työkalut tarjoavat näkemystä ja tukea liiketoiminnan päätöksentekoon ja ongelmanratkaisuun, mikä tuo uutta arvoa rahoitustoiminnossa työskenteleville. Digital Finance Function: Driving Efficiency and Effectiveness -seminaari syventää ymmärrystäsi rahoitustoimintojen digitalisoinnin edistymisestä, sen suunnasta ja siitä, miten voit kehittää strategisesti ammattikäytäntöjäsi hyödyntämään kehittyviä mahdollisuuksia.

Digitaalinen innovaatiovauhti on nopeaa, ja esimerkiksi tekoälytyökalut tuovat jatkuvasti uusia ominaisuuksia ja sovelluksia. Tässä seminaarissa käsitellään keskeisiä aiheita, kuten tällä hetkellä saatavilla olevia vaikuttavimpia sovelluksia ja sitä, miten nämä uudet teknologiat voidaan integroida rahoitusalalle. Aalto-yliopiston asiantuntijat opastavat osallistujia näiden kehityskulkujen läpi ja tarjoavat objektiivisen analyysin digitalisaation olennaisimmista näkökohdista rahoitusalan ammattilaisten kannalta.

Seminaarissa keskitytään seuraaviin keskeisiin aiheisiin:

  • Digitaalisen rahoitustoiminnon määrittely: Miten se lisää tehokkuutta ja vaikuttavuutta?
  • Digitaalisen rahoitustoiminnon kehitys: Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaukset ja painopistealueet?
  • Miten digitaalinen rahoitustoiminto voi tukea liiketoiminnan arvonmuodostusta?

Ilmoittaudu  Kysy lisätietoja

Hinta:

Aikataulu Ota yhteyttä

Lähetä viesti

Kenelle?

Seminaari on suunnattu taloushallinnon ammattilaisille, kuten talousjohtajille, controllereille, Business Controllereille, rahoitusanalyytikoille, liiketoiminta-analyytikoille, tilintarkastajille ja kirjanpitäjille, sekä talousprosessien kanssa tiiviisti työskenteleville data-alan ammattilaisille, kuten datatiedemiehille, IT-kehittäjille jne.

Seminaari on hyödyllinen kaikille rahoitukseen liittyvissä tehtävissä työskenteleville ammattilaisille, jotka haluavat ymmärtää paremmin nykyistä digitaalista kehitystä ja ymmärtää, miten ottaa seuraavat askeleet omassa organisaatiossaan, jotta he voisivat paremmin hyödyntää uusia digitaalisia lähestymistapoja.

Aikataulu

Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

8.30

Morning coffee

9.00

Welcome and opening of the day

9.05

 

What is Digital Finance Function? 

  • Trends and Hurdles to digital finance 
  • How to lift efficiency and effectiveness? 

David Derichs, Aalto University 

10.35

Break

10.45

 

How to lift efficiency and effectiveness (continues) 

  • Going forward – how to upskill workforce etc. 

David Derichs, Aalto University 

11.45

Lunch

12.30

Automation tools, Views on Automation, Examples on Automation 

Esko Penttinen, Aalto University 

13.30

Generative AI/ChatGPT from finance function perspective, examples on usage 

Jukka Sihvonen, Aalto University 

14.30

Afternoon coffee

15.00

Company Case: OP Credit Engine

15.45

 

Recap and Closing words

David Derichs, Aalto University

16.00

Closing the day

Kouluttajat

David Derichs

David Derichs on vanhempi yliopistonlehtori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksella.

Hän toimii tällä hetkellä vanhempana neuvonantajana alkuvaiheen startup-yrityksessä ja hyödyntää yli kahdeksan vuoden kansainvälistä strategiakonsultoinnin kokemustaan RB:llä (aiemmin Roland Berger Strategy Consultants).

Nykyisessä tehtävässään vanhempana yliopistonlehtorina Derichs keskittyy tutkimuksessaan suorituskyvyn mittaamiseen ja johtamiseen, rahoitustoiminnon digitalisointiin, kustannuslaskentaan, taloussuunnitteluun, elämänlaajuiseen oppimiseen sekä terveydenhuollon tuottavuuteen liittyviin aiheisiin. Hän opettaa talouden johtamista, suorituskyvyn hallintaa, kustannuslaskentaa, taloussuunnittelua, tietojärjestelmiä sekä taloushallinnon aiheita kaikilla yliopistokoulutuksen tasoilla (kandidaatti, maisteri, MBA, tohtori, elämänlaajuinen oppiminen). Viime aikoina hän on saanut kansainvälistä tunnustusta koulutusinnovaatioistaan ja saanut kolme palkintoa koulutuksen kehittämisestä, muun muassa Kauppalehden ja Liikemies-säätiön myöntämän Vuoden yrittäjyyden edistäjä -palkinnon.

RB:ssä strategiakonsulttina Derichs työskenteli sijoittajien tukemisen, uudelleenjärjestelyjen ja strategisen uudelleenkohdentamisen parissa eri puolilla Eurooppaa ja Aasiaa useissa erilaisissa konteksteissa, mukaan lukien koneenrakennus, terveydenhuolto, alustaliiketoiminta, kulutustavarat, media ja pankkitoiminta.

David Derichs on suorittanut taloustieteen tohtorin tutkinnon Aalto-yliopistossa ja maisterin tutkinnon kirjanpidosta ja rahoituksesta London School of Economics (LSE):ssä.

Jukka Sihvonen

Jukka Sihvonen on Sihvonen on laskentatoimen apulaisprofessori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Sihvonen on erikoistunut jäsentämättömän datan ja Big Datan analyysiin laskentatoimen ja rahoituksen tutkimuksessa. Hänen nykyisiin akateemisiin tutkimuskohteisiinsa kuuluvat laskentatoimen informaation taloudelliset roolit sekä datalähtöiset lähestymistavat taloudellisessa analyysissa. Professori Sihvosen tutkimusta on julkaistu liiketaloustieteellissä aikakauslehdissä kuten Journal of Business Research, International Journal of Operations & Production Management, Journal of International Accounting, Auditing and Taxation, Managerial Auditing Journal, Personality and Individual Differences ja Journal of Futures Markets, sekä talouspoliittisissa Euroopan Keskuspankin ja Suomen Pankin julkaisusarjoissa.

Hän on aikaisemmin toiminut vierailevana tutkijana Uumajan yliopistossa (Ruotsi), Goethe-yliopistossa (Saksa), Euroopan Keskuspankissa (Saksa) ja Suomen Pankissa.

Professori Sihvosella on tohtorintutkinto rahoituksen oppiaineesta Vaasan yliopistosta.

Esko Penttinen

Esko Penttinen on apulaisprofesori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.

Penttinen johtaa Real-Time Economy Competence Center-osastoa ja on XBRL Finlandin perustaja ja puheenjohtaja. Hän tutkii mm. ihmisten ja koneiden välistä vuorovaikutusta ja tekoälyn toteuttamista organisaatioissa. Hänen tärkein käytännön asiantuntemuksensa on organisaatioiden välisten tietojärjestelmien assimilaatio ja taloudelliset vaikutukset, keskittyen sovellusalueisiin kuten sähköisiin rahoitusjärjestelmiin, julkiseen raportointiin ja sähköiseen laskutukseen. Penttisen tutkimuksia on esiintynyt eri julkaisuissa, kuten MIS Quarterly, Information Systems Journal, Journal of Information Technology, International Journal of Electronic Commerce ja Electronic Markets.

Penttisellä on tohtorin tutkinto tietojärjestelmätieteessä ja on kauppatieteiden maisteri Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta