EIT Additive Manufacturing
Materiaalia lisäävän valmistuksen mahdollisuudet
AM eli materiaalia lisäävä valmistus, tuttavallisemmin 3D-tulostus, on perinteisten valmistusmuotojen rinnalle noussut ketterämpi valmistustapa, jonka merkitys kasvaa koko ajan merkittävästi. AM:n globaalin markkinan on ennustettu kymmenkertaistuvan 10 miljardista eurosta seuraavien kymmenen vuoden aikana. Joissain tilanteissa on huomattavasti kustannustehokkaampaa ja nopeampaa mallintaa osa digitaalisesti ja 3D-tulostaa se hetkessä kuin valmistaa osa perinteisin menetelmin.
EIT Additive Manufacturing -koulutuksessa pääset tutustumaan 3D-tulostuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin teollisuudessa ja tunnistat miten sinä ja yrityksesi voisitte tehokkaammin hyödyntää eri AM-teknologioita osana liiketoimintaa.
Tätä ajankohtaista aihetta käsitellään liiketoimintalähtöisesti ja kattavasti online-workshopissa, jota edeltää viimeisimpään tutkimustietoon perustuva verkossa suoritettava valmistava oppimispolku. Koulutuksen kehittää suomalaisten valmistavan teollisuuden parissa työskentelevien henkilöiden AM-osaamista, ymmärrystä ja valmiuksia.
Koulutuksessa pääset syventymään mm.
- 3D-tulostuksen mallinkäsittelyyn ja esivalmisteluun
- 3D-tulostuksen materiaaleihin
- 3D-tulostuksen eri teknologioiden suunnittelun vaatimuksiin
- 3D-tulostuksen liiketoimintamahdollisuuksiin
- 3D-tulostuksen käyttöönottoon organisaatiossa.
Aalto ACCESS:n avoimet koulutukset on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan perusteita heille täysin uusista teemoista tai opiskelemaan syvemmin valitsemiaan taiteen, kauppatieteiden tai tekniikan alan aihepiirejä. Oppimissisällöt perustuvat Aalto-yliopiston tutkinto-opetukseen ja on räätälöity työssäkäyvien ammattilaisten tarpeisiin. Koulutukset tarjoavat matalan kynnyksen oppimismahdollisuuksia työelämässä oleville ammattilaisille, jotka etsivät omaan työhönsä helposti sovellettavia oppimissisältöjä. Ainutlaatuiset koulutusratkaisumme rakentuvat Aalto-yliopiston tutkinto-opetukselle.
Koulutuksen hyödyt
Kenelle?
Koulutus on suunniteltu valmistavan teollisuuden parissa työskenteleville suunnittelijoille, suunnittelupäälliköille ja tuotekehityksen esihenkilöille, jotka haluavat ymmärtää tarkemmin, miten AM-teknologiaa voisi soveltaa tuottavammin omassa työssä ja organisaatiossa.
Sisältö ja aikataulu
Koulutus koostuu ennakkoon omaan tahtiin suoritettavista noin kahden tunnin englanninkielisistä verkko-opinnoista ja verkossa järjestettävästä kolmen tunnin työpajasta.
Työpaja: EIT Additive Manufacturing – materiaalia lisäävän valmistuksen mahdollisuudet
Aika: 15.9.2022 klo 14–17
Paikka: Live online
- Eri 3D-tulostusteknologioiden mahdollisuudet
- Materiaalien ominaisuudet
- Suunnittelu
- Jälkikäsittely
- Ohjelmistot
- Hintataso
Kouluttajat: Roy Björkstrand ja Ismo Mäkelä
Kouluttajat
Roy Björkstand
Roy Björkstrand on työskennellyt yli 20 vuotta tutkijana erilaisten monitieteellisten 3D-CAD, ICT ja 3D-tulostusprojektien parissa tiiviissä yhteistyössä suomalaisten yritysten kanssa niin teollisella kuin lääketieteellisellä puolella. Hän on ollut kirjoittamassa ensimmäistä suomenkielistä 3D-CAD suunnittelun oppikirjaa, implementoimassa digitaalisia menetelmiä teollisuuteen ja kehittänyt lääketieteen sovelluksia.
Tällä hetkellä Björkstand on Aalto-yliopiston digitaalisen suunnittelun laboratorion, ADDLabin, laboratorioinsinööri tehtävänään ajankohtaisen tutkimuksen lisäksi fasilitoida materiaalia lisäävän valmistuksen tutkimusta suomen laajimmassa 3D-tulostuslaboratoriossa.
Roy Björkstrand on konetekniikan diplomi-insinööri, alkuperäisinä opintosuuntinaan ajoneuvotekniikka ja polttomoottoritekniikka. Tällä hetkellä hän valmistelee väitöskirjaa valmistus- ja materiaalitekniikan tutkimusryhmässä aiheena Digital Engineering and Design for Additive Manufacturing.
Ismo Mäkelä
Ismo Mäkelä on DeskArtes Oy:n toimitusjohtajana. Toimitusjohtajan tehtävien lisäksi hän osallistuu aktiivisesti yrityksen tuotekehitykseen. DeskArtes Oy on erikoistunut tuottamaan ohjelmistoja 3D CAD-mallien muokkaamiseen AM-valmistusta varten. Ohjelmistotuotteilla voidaan hallita 3D-mallien käsittely alkaen kolmioinnista, tarkistuksesta ja tukirakenteiden luonnista aina viipaleiden vientiin erilaisille AM-laitteille.
DeskArtes Oy:ssä Mäkelä on työskennellyt yli 25 vuotta. Mäkelän tehtäviin DeskArtes Oy:ssä on kuulunut lähinnä laskennallisen geometrian ratkaisut 3D-mallien käsittelyä varten.
Mäkelä on myös Suomen pikavalmistusyhdistys – FRIPA ry:n hallituksen jäsen vuodesta 1999.
Ismo Mäkelä (M.Sc.) on valmistunut Helsingin yliopiston tietojenkäsittelyopin linjalta vuonna 1989. Tämän jälkeen hän toimi 5 vuotta tutkijana Helsingin Teknillisessä Korkeakoulussa 3D CAD ja AM-ohjelmistojen parissa ennen siirtymistä DeskArtes Oy:n palvelukseen.