Informaatioympäristön riskit ja hybridivaikuttaminen – varaudu, turvaa ja johda
Viime aikoina olemme todistaneet tilanteita, joissa yhteiskunta tai yksittäiset organisaatiot ovat olleet kansalaisten ja asiakkaiden luottamusta rapauttavan vaikuttamisen kohteena. Keinovalikoimiin kuuluvat esimerkiksi kybertilassa tapahtuvat hyökkäykset, väärän tai harhaanjohtavan tiedon levittäminen teknologioita hyödyntäen tai maalittaminen.
Informaatioympäristön ja hybridin mediatilan riskit ovat konkretisoituneet. Ne vaikuttavat yksilöön, liiketoiminnan jatkuvuuteen ja koettuun luottamukseen yrityksiä ja koko yhteiskuntaa kohtaan.
Taistelu informaatiotilassa voi tulla eteen organisaatiollesi koska vain – oletteko varautuneita?
Jokainen organisaatio toimii informaatioympäristössä ja modernissa mediatilassa, eikä yksikään organisaatio ole immuuni siihen liittyvien riskien osalta.
- Tunnistatko millaisia riskejä digitaalinen yhteiskunta ja informaatioympäristö synnyttää organisaatiollesi?
- Tiedätkö millaisia teknologisia ja kognitiivisia keinoja vaikuttamisessa käytetään?
- Miten organisaatiossasi on varauduttu informaatiotilan riskeihin ja sen tilannekuvan rakentamiseen?
- Kuka organisaatiossasi johtaa toimintaa riskin realisoituessa?
- Tiedätkö mitä lainsäädännöllinen kehys edellyttää organisaatiolta?
Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan tai kysy tarvittaessa lisätietoa.
Hyödyt
Valmennuspäivässämme pääset syventymään informaatioympäristön riskeihin ja niiltä suojautumiseen, jotta organisaatiosi olisi iskunkestävämpi vaikuttamisen realisoiduttua. Valmennuspäivä on kattaus tutkittua tietoa, case-esimerkkejä ja näkökulmia sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.
Kenelle?
Valmennusohjelma on tarkoitettu sekä yrityksille että viranomaisorganisaatioille, jotka haluavat kasvattaa kyvykkyyttä varautua ja toimia nykyisessä informaatio- ja mediaympäristössä.
Valmennus soveltuu organisaatioiden turvallisuusjohdolle, kyberturvallisuudesta vastaaville, viestintäjohdolle sekä tietohallinto- ja IT-johdolle. Lisäksi se sopii liiketoiminnasta vastaaville tukemaan jatkuvuudenhallintaa.
Sisältö ja aikataulu
Organisaatioiden strategiset vaihtoehdot ja toimintakyvykkyys informaatiovaikuttamisessa
- Hybridi mediatila - median ja viestinnän murros
- Vaikuttamisen motiivit, toimijat ja keinovalikoimat
- Strategiat ja keinot varautua liiketoiminnalle ja organisaatiolle syntyviin riskeihin ja uhkiin informaatioympäristössä
- Sisäinen ja ulkoinen sidosryhmäyhteistyö vaikuttamiselta suojautumisessa
- Valikoidut case-puheenvuorot vaikuttamisen etulinjasta
Koulutusjaksot
Kouluttajat
Lilly Korpiola
Lilly Korpiolaon tietokirjailija, viestinnän ja johtamisen asiantuntija. Lilly on tehnyt pitkän uran ammattijohtajana, mediatuottajana ja konsulttina.
Hän on tutkinut viestintää ja johtamista digitaalisessa julkisuudessa ja yhdistää valmennuksissaan tutkimustietoa käytännön kokemukseen. Lilly valmentaa ja konsultoi eri organisaatioita viestinnän, johtamisen ja vaativan vuorovaikutuksen kysymyksissä Suomessa sekä kansainvälisesti. Hän on ollut kehittämässä usean suomalaisen organisaation turvallisuus- ja kriisiviestintää sekä viestintästrategiaa.
Lilly on kirjoittanut useita tietokirjoja, mm. Kriisiviestintä digitaalisessa julkisuudessa (2011 Inforkustannus), Arabikevät (2012 Avainkustannus, yhdessä toimittaja Hanna Nikkasen kanssa), Lähi-itä Arabikevään jälkeen – arjen ja apokalypsin välissä (2017 Tammi, yhdessä Sanna Raita-ahon kanssa) sekä Korona ja digitaalinen riskiyhteiskunta (2021 Tammi, yhdessä Petro Poutasen kanssa).