Toteutusmuoto
verkkokurssi
Arvioitu opiskeluaika 27 tuntia
Paikka
Verkko-oppimisympäristö. Käyttöoikeus kahdeksan (8) viikkoa tilauspäivästä.
Kieli
suomi
Laajuus
1 ECTS
Työn tulevaisuus
Oletko utelias siitä, miten työn tulevaisuus muokkaa uraasi?
Työelämän maisema on ollut merkittävässä muutoksessa jo vuosia, kauan ennen kuin pandemia kiihdytti näitä muutoksia. Työn tulevaisuuden navigointi voi olla haastavaa jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi, joka perustuu akateemiseen tutkimukseen, auttaa sinua ymmärtämään näitä muutoksia.
Työn tulevaisuus -verkkokurssi on suunniteltu lähtökohdaksi työelämän muuttuvan maiseman ymmärtämiselle, ja se tarjoaa huolellisesti valitun kokoelman akateemisia näkemyksiä helposti saatavilla olevassa muodossa. Tutkit, miten yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan roolit ovat muuttuneet ja miten nämä muutokset vaikuttavat työhömme tänään ja tulevaisuudessa.
Oppimistavoitteet
Työllisyyden kehityksen ymmärtäminen: Saa näkemyksiä valkokaulustyön historiallisista ja tulevista muutoksista eri tasoilla.
Työtrendien analysointi: Ymmärrä, miten työ irtautuu vähitellen ajasta, paikasta ja työsuhteesta. Tutki, miten työ muuttuu joustavammaksi ja näiden muutosten yksilöllisiä vaikutuksia.
Organisaatioiden vaikutuksen ymmärtäminen: Opi, miten digitalisaatio ja kestävyys muokkaavat nykyaikaisia organisaatioita ja niiden toimintaa.
Johtajuuden ja rakenteiden tutkiminen: Ymmärrä organisaatiorakenteiden ja johtamistyylien kehitys ja niiden integrointi nykyaikaisiin organisaatiokulttuureihin.
Hyödyt
Kurssi tarjoaa portin ymmärtää syvällisiä muutoksia, jotka muokkaavat työympäristöjämme. Sukeltamalla yksilöiden, organisaatioiden ja yhteiskunnan rooleihin saat arvokkaita näkemyksiä modernin työn dynamiikasta. Akateemiseen tutkimukseen perustuen tämä kurssi varustaa sinut työkaluilla, joilla voit navigoida ja menestyä muuttuvassa työelämässä.
- Tulevaisuuden taidot: Opi, miten työ irtautuu perinteisistä rajoitteista, kuten ajasta ja paikasta, ja analysoi näiden muutosten vaikutuksia.
- Megatrendien ymmärtäminen: Ymmärrä, miten digitalisaatio, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys muuttavat nykyaikaisia organisaatioita.
- Organisaatioiden kehitys: Tutki organisaatioparadigmojen ja -kulttuurien kehitystä ja miten modernit organisaatiot yhdistävät useita paradigmoja.
- Johtajuus ja rakenteet: Opi vertikaalisista, hajautetuista ja hybridi organisaatiorakenteista, niiden vahvuuksista ja suhteesta organisaatiokulttuuriin ja johtajuuteen.
Kenelle
Tämä kurssi on kaikille, jotka haluavat ymmärtää työelämän muuttuvaa maisemaa ja sen vaikutuksia yksilöihin, organisaatioihin ja yhteiskuntaan.
Olitpa ammattilainen, joka haluaa sopeutua uusiin työdynamiikkoihin, HR-asiantuntija, joka muokkaa organisaatiokulttuuria, liiketoimintajohtaja, joka navigoi digitaalisten ja kestävien muutosten keskellä, tai opiskelija, joka valmistautuu tulevaan uraan, hyödyt tästä kurssista.
Kurssi pyrkii varustamaan sinut tiedoilla ja taidoilla, joita tarvitaan navigoimaan ja menestymään muuttuvassa työelämässä.
Kurssi koostuu viidestä verkkomoduulista, ja jokaisessa verkkomoduulissa on useita osioita. Jokaisen osion jälkeen on joko visailu tai pohdintatehtävä, jotta voit reflektoida oppimaasi.
Kurssin arvioitu opiskeluaika on 27 tuntia. Suositeltu opiskeluaikataulu on 4–5 tuntia viikossa 5–6 viikon ajan. Voit opiskella verkkokurssin omaan tahtiisi ja edetä oman aikataulusi mukaan.
Moduulit
1. moduuli: Miten työ muuttuu
- Osio 1: Historiallinen katsaus
- Osio 2: Neljännen teollisen vallankumouksen yleiskatsaus
- Osio 3: Keskeiset opit
2. moduuli: Yhteiskunnallinen näkökulma
- Osio 1: Rakenneuudistukset
- Osio 2: Yhteiskunnalliset vaikutukset
- Osio 3: Keskeiset opit
3. moduuli: Organisatorinen näkökulma
- Osio 1: Organisaatiokulttuuri
- Osio 2: Organisaatiorakenne
- Osio 3: Johtajuus
- Osio 4: Keskeiset opit
4. moduuli: Yksilön näkökulma
- Osio 1: Työn irtautuminen ajasta, paikasta ja työsuhteesta
- Osio 2: Kokonaisvaltaisen ja ennakoivan hyvinvoinnin rakentaminen
- Osio 3: Ylikuormituksen hallinta
- Osio 4: Tulevaisuuden taitojen kehittäminen
- Osio 5: Keskeiset opit
5. moduuli: Johtopäätökset
- Osio 1: Keskeiset opit edellisistä luvuista
- Osio 2: Kestävämpi tulevaisuuden työelämä
Kouluttajat
Laura Sivula
Laura Sivula is a Director of Academic and International Affairs at Aalto EE and educator at Aalto University with a passion for lifewide learning and the future of work.
Sivula has taught service design, digital business, and entrepreneurship at Aalto University and University of Arts Helsinki. She is an advocate for life design and has been collaborating with Stanford d.school in developing the methodology further.
Hertta Vuorenmaa
Hertta Vuorenmaa työskentelee tutkimusjohtajana (Future of Work) sekä yliopiston lehtorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella.
Vuorenmaa on kokenut tutkija ja kouluttaja. Hän on työskennellyt tutkijana useissa suurissa Suomen Akatemian rahoittamissa tutkimushankkeissa, aiheina mm työhyvinvointi, HRM ja tasa-arvokysymykset.
Vuorenmaan nykytutkimus keskittyy muuttuvaan työhön ja muuttuvaan johtamiseen, HRM:ään julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa, digitalisaatioon, sukupuolen tutkimukseen ja kvalitatiivisiin erityisesti etnografisiin tutkimusmenetelmiin.
Juha Äkräs
Juha Äkräs toimii väitöskirjatutkijana, Executive in Residence-roolissa, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.
Äkräs johtaa “The Exponential Work Project: Cascading Wellbeing Climate & Organizational Performance” –ohjelmaa yhdessä Aalto-yliopiston tutkimusryhmän kanssa. The Exponential Work Project kuuluu Aalto-yliopiston laajempaan Future of Work -tutkimusohjelmaan.
Juha Äkräs on yksi Hintsa Performance Oy:n perustajajäsenistä sekä hallituksen puheenjohtaja. Äkräs on työskennellyt aiemmin henkilöstöjohtajana (Executive Vice President, Human Resources, Nokia Oyj) sekä Nokian johtoryhmän jäsenenä (Nokia Executive Board ja Nokia Siemens Networks Board of Directors). Tätä ennen, hän työskenteli erilaisissa johtotehtävissä, mm. liiketoimintaryhmän johtajana Nokia Networksissa (Senior Vice President, Core Networks, Nokia Networks).
Juha Äkräs valmistui diplomi-insinööriksi Helsingin teknillisestä korkeakoulusta, tuotantotalouden laitokselta. Hän on opiskellut teollisuustaloutta, työpsykologiaa ja tietoliikennettä.
Kristiina Mäkelä
Kristiina Mäkelä on kansainvälisen liiketoiminnan professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja Aalto-yliopiston provosti.
Mäkelän tutkimus keskittyy ihmisten johtamiseen liittyviin kysymyksiin suurissa monikansallisissa organisaatioissa, mukaan lukien työn tulevaisuus – eli teknologian aiheuttamat muutokset työskentelytavoissa – sekä henkilöstöhallinto. Provostin roolissaan hän on kiinnostunut myös johtamiskysymyksistä yleisesti ja korkeakoulutuksen tulevaisuudesta.
Kustannukset ja ilmoittautuminen
Kurssi on ilmainen, opiskelijat saavat pääsyn kurssimateriaaleihin kahdeksan viikon ajaksi.
Aloitusajankohta