Haku / ilmoittautuminen

Toteutusmuoto

Toistuvuus

Paikka

Kieli

Laajuus

Vaikuttava tuotejohtaminen

Käyttäjäkeskeinen kehittäminen ja koordinoitu päätöksenteko

Tuotejohtamisella on merkittävä rooli yrityksen menestyksessä. Tuotejohtajan tehtävänä on ymmärtää asiakkaiden tarpeita ja tavoitteita, millaisia ratkaisuja näihin voidaan tehokkaasti luoda, liiketoiminnan kannattavuus ja kilpailuympäristö huomioiden.

Yrityksen mahdollisuuksien ja asiakkaiden tarpeiden selvittäminen ovat kuitenkin rooleina, haasteina ja töinä eriytyneitä. Lisäksi muutokset toimialalla ja kilpailevissa tuotteissa sekä käyttäjien tarpeissa ja tavoitteissa ovat nopeita. Tuotejohtaminen edellyttääkin jatkuvaa koordinointia yrityksen mahdollisuuksien ja asiakkaiden tavoitteiden välillä ja sopeutumista muutoksiin tarpeissa, kilpailussa ja teknologiassa.

Vaikuttava tuotejohtaminen -koulutus tarjoaa kattavan kuvan vaikuttavasta ja tehokkaasta tuotejohtamisesta, tuotejohtamisen strategiasta, kehittämisestä ja organisoinnista.

Tutkimukseen perustuvan teoriakokonaisuuden sekä konkreettisia työkaluja käyttäjälähtöiseen ja kustannustehokkaaseen tuotejohtamiseen tarjoava koulutus vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten tunnistan ja hyödynnän käyttäjä- ja asiakasdataa tuoteideoiden kehittämisessä?
  • Miten toteutan ja arvioin käyttäjäkeskeisiä kehitys- ja kokeiluprosesseja?
  • Miten kehitetään tehokas tuotestrategia, joka tukee liiketoiminnan tavoitteita?
  • Miten organisoidaan tuotejohtaminen ja tiimit tehokkaasti, huomioiden organisaation rakenteet ja tavoitteet?

Lataa esite  Ilmoittaudu

Hyödyt

Tuotejohtamisen koulutusohjelma auttaa kirkastamaan tuotejohtajan roolia ja toimintatapoja tarjoamalla tutkittuun tietoon perustuvaa teoriaa ja työkaluja. Yhdessä käydyt keskustelut auttavat ymmärtämään asioita laajemmin ja synnyttävät uusia näkökulmia ja ideoita. Käytännönläheiset tehtävät ja työkalut auttavat hyödyntämään opittua jo ohjelman aikana.

Kasvatat kykyäsi analysoida, arvioida ja kehittää tuotejohtamista osana liiketoiminnan tavoitteita.
Oivallat tuotejohtamisen merkityksen liiketoiminnan tuloksessa ja arvonluojana.
Tunnistat ja osaat käyttää tuotejohtamisen tärkeimpiä työkaluja.
Omaksut kehittämisen menetelmät ja työkalut ja toimit parannuksiin tähtäävän toiminnan käynnistäjänä.

Kenelle?

Vaikuttava tuotejohtaminen -koulutus on tarkoitettu tuotejohtajille, tuotepäälliköille, sekä tuoteportfoliosta vastaaville ammattilaisille. Se on myös hyödyllinen asiantuntijoille, jotka osallistuvat tuotteiden, palveluiden tai liiketoiminnan kehittämiseen.

Koulutus vie tuotejohtamisen uudelle tasolle olipa yrityksesi sitten nuori start-up, kasvuyritys, jonka tavoitteena on skaalata tuoteorganisaatiota tai suuri jo pitkään toiminut yhtiö, joka tavoitteena on luoda jatkuvasti uutta arvoa asiakkailleen.

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma koostuu neljästä lähiopetuspäivästä ja siinä käsitellään tuotejohtamista neljän teeman kautta: käyttäjälähtöisyys, kehittäminen, strategia ja organisointi. Ohjelmarakenne seuraa tuotejohtamisen työnkulkua käyttäjädatasta ja organisaation resursseista tuotekehityksen periaatteisiin ja etenemisen mittareihin, joita ohjaavat yrityksen strategia ja organisaatiorakenne.

Koulutuspäivät sisältävät tuotejohtamisen teoreettisen näkökulman lisäksi vuorovaikutteisia ryhmäharjoituksia ja -keskusteluja, jotka tähtäävät osallistujien organisaatioiden sisäisen toiminnan kehittämiseen. Opetuksen ohella suoritettavat yksilötehtävät tarjoavat konkreettisia työkaluja tuotejohtamisprojektien käynnistämiseen ja kehittämiseen oman organisaation sisällä.

Koulutuspäivät

Kouluttaja

Mikko Jääskeläinen

Mikko Jääskeläinen toimii kasvuyrittäjyyden professorina Aalto-yliopistossa.

Hän on myös Aallon yrittäjyysohjelman Aalto Venturea Program:in akateeminen johtaja, ja toiminut aiemmin Tuotantotalouden ohjelmajohtajana, Tuotantotalouden laitoksen opetuksesta vastaavana johtajana sekä toiminut myös strategisen johtamisen professorina.

Mikko Jääskeläinen on erikoistunut tutkimuksessaan erityisesti tuotejohtamiseen, yrittäjyyskulttuureihin ja startup-ekosysteemeihin.

Koulutukseltaan hän on tekniikan tohtori, diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

 

Kustannukset ja ilmoittautuminen

Aloitusajankohta

9.9.2025