Water Footprint and Thermodynamics Fundamentals for LCA Simulations
Tämä matalien lämpötilojen termodynamiikan ohjelma keskittyy vesiliuosten kemiaan ja vesijalanjälkeen sekä pyrometallurgian ja epäorgaanisen prosessikemian korkeiden lämpötilojen termodynamiikkaan.
Ohjelman aikana osallistujat saavat syvällistä tietoa sekä akateemisesta tutkimuksesta että teollisuuden asiantuntemuksesta. Sustainable Process Industry with Process Model-Based LCA –ohjelma on osa laajempaa Certificate in Advanced LCA Simulation –ohjelmaa, mutta sen voi suorittaa myös itsenäisenä kokonaisuutena.
Huomioithan, että ohjelma on englanninkielinen.
Sisältö ja aikataulu
Tämä ohjelma koostuu useasta live-verkkosessiosta, jotka keskittyvät eri aiheisiin. Sessioiden välillä osallistujat työskentelevät tehtävien parissa, jotka auttavat soveltamaan opittua.
Katso tarkempi sisältö englanninkieliseltä sivulta
Kenelle?
Tämä ohjelma on suunniteltu insinööri-, kemian- ja geologian alan ammattilaisille, jotka työskentelevät prosessi- ja tuotesuunnittelussa, konsulttiyrityksissä sekä julkishallinnon viranomaisina EU:ssa.
Heidän työnsä voi koostua esimerkiksi prosessi- tai tuotesuunnittelusta, tutkimus- ja kehitystyöstä tai HSE:n (terveys, turvallisuus ja ympäristö) tuotannosta. Ohjelma on suunnattu prosessiteollisuudelle sekä akku- ja elektroniikkalaitteiden valmistusteollisuudelle.
Edellytykset: Osallistujilla tulisi olla perustiedot metallurgiasta, materiaalitieteestä tai kemiasta. Tuntemus massa- ja energiataseista, yksikköoperaatioista, yksikköprosesseista, kemiallisista reaktioista, materiaalitieteestä ja kestävästä kehityksestä on hyödyksi, mutta ei välttämätöntä.
Kehitetty yhteistyössä tutkimuslaitosten ja teollisuuden kanssa
Ohjelman on suunnitellut ja kehittänyt Aalto-yliopisto, Metso, TU Bergakademie Freiberg, Bordeaux’n yliopisto, Wrocławin tiede- ja teknologiayliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT sekä Aalto University Executive Education.
Ohjelma tukee EU:n kestävien tuotteiden aloitetta, jonka tavoitteena on tehdä EU-markkinoille tulevista tuotteista kestävämpiä. Se tarjoaa tuotesuunnittelijoille tietoa ja työkaluja, joiden avulla he voivat mukauttaa olemassa olevia materiaalikiertoja ja kehittää uusia prosesseja parantaakseen akkujen ympäristösuorituskykyä samalla, kun niiden toiminnallinen laatu säilyy. Sovelluskohteita ovat muun muassa tietokoneet, puhelimet ja tabletit, auto- ja ilmailuteollisuus sekä kestävään energiaan liittyvät teknologiat.





