MiFID II:n vaateiden Carry On
MiFID II Carry On -verkkokurssit pohjautuvat Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen (ESMA) ohjeiden vaatimuksiin. Jokaisen verkkokurssin lopussa on osaamista mittaava lyhyt lopputesti.
Verkkokurssien sisältö on suunniteltu MiFID II:n vaateiden verkkokurssikokonaisuuden (license to operate -taso) jälkeen opiskeltavaksi osaamisen ylläpidon ja kehittämisen aineistoksi (license to carry on -taso).
Carry On -verkkokursseja on useita, joista voi valita yritykselle kullakin hetkellä sopivimmat.
Katso esittely verkkokurssista
MiFID II -vaateet offline
SCORMKatso offline-esimerkki verkkokurssista.
Kenelle?
Verkkokurssit on tarkoitettu kaikille sijoituspalvelutehtävissä toimiville. Ne sopivat sekä sijoitustietoa antaville että sijoitusneuvoja antaville. Tehtävänkuva voi vaikuttaa sisällön sopivuuteen ja tarpeellisuuteen, esimerkiksi Soveltuvuusarviointi on tarkoitettu erityisesti sijoitustietoa antaville ja Rahastosijoittaminen on suunnattu erityisesti sijoitusneuvontaa antaville ammattilaisille.
Verkkokurssit
1 Asianmukaisuusarviointi
Tavoitteena on varmistaa, että sijoitustietoa antavat ja neuvoa antavat ymmärtävät, mistä asianmukaisuusarvioinnissa on kyse ja miksi se tehdään sekä osaavat tarvittaessa selittää tämän asiakkaalle.
2 Roolit sijoituspalveluissa
Kurssin tavoitteena on, että jokainen tietoja antava tietää ja osaa arvioida, mikä katsotaan yleiseksi tiedoksi ja mikä neuvonnaksi sekä ymmärtää sijoitusneuvonnan siviilioikeudellisen vastuun ja asiakkaan roolin päätöksen tekijänä.
3 Verotus
Verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa sijoitustuotteiden verokohteluosaamista ja auttaa ymmärtämään sijoitustuotteiden verokohtelun tärkeimpiä eroja. Näkökulmana on kotimaisiin sijoitustuotteisiin sijoittava yksityissijoittaja.
4 Sijoitustuotteiden verotus yrityksen näkökulmasta
Tavoitteena on selvittää osakeyhtiön saamien sijoitustuotteiden verokohtelu, sijoitustoiminnan menojen ja tappioiden verokohtelu, vuoden 2020 alusta voimaan tulleet yritysverotuksen muutokset sekä osakeyhtiön kautta harjoitetun sijoitustoiminnan edut ja haitat yleisesti.
5 Eettisyys ja vastuullisuus sijoitustoiminnassa
Kurssin tavoitteena on, että neuvoja sisäistää vastuullisen sijoitustoiminnan (ESG) perusteet ja periaatteet. Verkkokurssissa selostetaan esimerkein, miten ESG huomioidaan sijoituskohteiden valinnassa, miten vastuullista sijoittamista mitataan sekä miten sijoittamisella voidaan vaikuttaa maailman muuttumiseen.
6 Soveltuvuusarviointi
Verkkokurssin tavoitteena on perehtyä sijoitusneuvontaan ja sijoitusvakuutusten tarjoamiseen liittyvään soveltuvuusarviointiin sekä oppia ymmärtämään, milloin on kyse sijoitusneuvonnasta. Kurssissa opitaan, mitä tietoja asiakkaalta tarvitaan sekä ymmärrystä siitä, minkälainen sijoitustuote soveltuu asiakkaalle. Kurssi sisältää kestävyysmieltymysten huomioimisen osana soveltuvuusarviointia.
7 Tiedonantovelvollisuus ja tuotehallinta
Verkkokurssissa tarkastellaan tiedonantovelvollisuutta koskien rahoitusvälineiden riskejä ja kuluja. Kurssi auttaa ymmärtämään tuotehallintamääräyksiä sekä tutustuttaa PRIIP-asetuksen mukaiseen PRIIP-avaintietoasiakirjaan.
8 ESG-Tiedonantovelvoite
Kurssi esittelee kevään 2021 EU-asetusta kestävyyteen liittyvien tietojen antamisesta rahoituspalvelusektorilla eli ns. kestävän kehityksen tiedonantovelvoitetta. Kurssilla käydään läpi tiedonantovelvoitteen perusteluja, sisältöä ja käytännön esimerkkejä. Kurssin aikana sinua herätellään pohtimaan erilaisten kysymysten avulla asetuksen taustoja myös asiakkaan näkökulmasta.
9 Rahastosijoittaminen
Advanced-tasoinen verkkokurssi erityisesti sijoitusneuvojille ja sijoitusneuvontaa antaville ammattilaisille, mutta myös kaikille MiFIDII:n vaateiden piiriin kuuluville, jotka tarvitsevat lisää tietoa rahastoista. Kurssissa käsitellään UCITS-tuotteita ja vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja sekä mm. riittävää sisäänrakennettua hajautusta ja rahastojen toimintaa markkinatilanteen muuttuessa. Saatavissa myös ruotsiksi.
10 Maailmantalouden ja finanssimarkkinoiden muutokset
Kurssi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantaloudesta ja rahoitusmarkkinoista tuoreiden case-esimerkkien avulla. Kurssilla käsitellään inflaatiota, valtiontalouden velkaantumista, finanssimarkkinoiden muotitermejä, kasvuyhtiöiden arvonmääritystä, maailman sijoitusvarallisuutta ja indeksisijoittamista sekä nollakorkoympäristön loppumista. Kurssi sisältää pohdintakysymyksiä ja lopputestin.
11 Perhe- ja perintöoikeuden huomioiminen sijoitustoiminnassa
Kurssissa tarkastellaan sitä, keillä sukulaisilla on perintöoikeus ja mitkä ovat lesken oikeudet, mitä lainvoimaiselta testamentilta vaaditaan ja miten testamentti saatetaan voimaan, kenellä on oikeus toimia kuolinpesän puolesta sekä osituksen merkitystä aviopuolison kuollessa.
12 Kestävä rahoitus
Kurssi selvittää, mistä kestävässä rahoituksessa on kyse ja miten sen sääntely on kehittynyt vapaaehtoisuudesta säänneltyyn toimintaan. Kurssilla tarkastellaan myös sääntelykokonaisuuksia ja kerrotaan, miten kestävä rahoitus on huomioitava sijoitusneuvonnassa ja omaisuudenhoidossa.
Kustannukset ja ilmoittautuminen
Verkkokurssit ovat ostettavissa myös yksittäin. Kokonaisuus on mahdollista ottaa käyttöön myös palveluna Finvan oppimisympäristössä.
Verkkokurssien käyttöoikeus oppilaitoskäyttöön hinnoitellaan erikseen – pyydä tarjous!