Kilpailu sadan parhaan joukossa on johtamisen kehittämisen alalla ankaraa. Financial Times (FT) Ranking -sijoitukseen vaikuttavat useat tekijät, esimerkiksi ohjelmien vaikuttavuus niin yksilö-, yritys- kuin yhteisötasollakin.
Financial Times arvioi sekä avoimet että yritysasiakkaiden tarpeisiin räätälöidyt ohjelmat. Aalto EE:n kansainvälinen sijoitus räätälöityjen ohjelmien vertailussa keväällä 2020 oli 36. (vuotta aiemmin 34.) ja avoimissa ohjelmissa 61. (vuotta aiemmin 56.). Näiden yhteistuloksena Aalto EE oli sijalla 42. koko maailmassa.
Aalto EE seuraa vaikuttavuuttaan pitkäjänteisesti ja jatkuvasti. Ulkoisten tunnustusten rinnalla ratkaisevia ovat asiakkaiden kokemus ja todennetut tulokset.
- Menestys alallamme perustuu yhä enemmän verkostoihin ja toisaalta kykyyn reagoida. Olen erityisen tyytyväinen uusista kumppanuuksistamme esimerkiksi Berkeleyn ja United Arab Emirates Universityn kanssa. Samalla erityisesti räätälöidyissä ratkaisuissa kyky mukautua asiakkaan tarpeisiin ja liikkua nopeasti on aiempaakin tärkeämpää”, sanoo Aalto EE:n toimitusjohtaja, Professor of Practice Pekka Mattila.
Liiketoimintaa muuttuvassa kansainvälisessä ympäristössä vaatii yhteistyötä ja monitieteellisyyttä
Aalto EE toimii tiiviisti Aalto-yliopiston eri koulujen kanssa. Taiteen menetelmiä ja muotoiluajattelua hyödynnetään nojaten Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun, jonka QS-ranking arvioi 7:nneksi maailmassa. Esimerkiksi Business of Culture -ohjelma kehittää Pohjoismaiden ja Baltian kulttuurialan johtamista ja hallintoa.
Johtamisen alueella tiivistä yhteistyötä tehdään varsinkin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kanssa, joka on sijoittunut liiketaloustieteen ja johtamisen QS-vertailussa sijoille 29. ja 32.
Yhteistyötä tekoälyn ja datan hyödyntämisessä liiketoiminnassa rakennetaan esimerkiksi Suomen Akatemian lippulaivakeskuksen ”Finnish Center for Artificial Intelligence” (FCAI) kanssa.
Financial Times -vertailu lyhyesti
FT Executive Education -selvityksessä arvioidaan erikseen ns. avoimet johdon valmennukset ja organisaatioille erikseen räätälöidyt ohjelmat. Kokonaissijoitus perustuu näiden kahden kategorian yhteistulokseen. Arviointi perustuu sekä asiakkaiden antamaan palautteeseen että instituutioiden itsensä tuottamaan tilastoaineistoon. Financial Times julkaisee selvityksessään vain 50 parhaan liikkeenjohdon kehittäjän arviot. Kaikkiaan maailmassa on vähintään 4 000 kansainvälisiä johdon valmennuksia ja MBA-tutkintoja tarjoavaa toimijaa.
Tänäkin vuonna kolmen kärjessä olivat espanjalainen Iese Business School, ranskalainen HEC Paris sekä sveitsiläinen IMD. Aalto EE:n strateginen kumppani ESADE on sijalla 11. Stanford Graduate School of Business, jonka kanssa Aalto EE tekee yhteistyössä ”Certificate in Digital Business Strategy and Innovation Agility” -ohjelmaa, sijoittui kuudenneksi. Aalto University Executive Education osallistui vertailuun Aalto University -nimellä. Aalto EE oli mukana selvityksessä 20. kerran.
* QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista.
Lisätietoja
Pekka Mattila
valtiot. tri, toimitusjohtaja, Professor of Practice
Aalto University Executive Education Oy
Puhelin: 040 738 7221
pekka.mattila@aaltoee.fi
Aalto University Executive Education Oy
Aalto University Executive Education tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja (Aalto EE) ja asiantuntijoiden täydennyskoulutusta (Aalto PRO) sekä palveluita yrittäjyyden kehittämiseksi (Aalto ENT). Monipuolisessa kokonaisuudessa yhdistyvät käytännön osaaminen ja Aalto-yliopiston uusin tutkimustieto.
Yhtiön vahvuuksia ovat globaali toimintamalli ja monipuolinen tarjonta. Suomen ja Singaporen lisäksi tarjoamme ohjelmia useissa lokaatioissa. Aalto University Executive Educationilla on kolme arvostettua laatuleimaa eli akkreditointia: AACSB, AMBA ja EQUIS. Se kuuluu näin ollen maailman instituutioista koostuvaan 0,5 prosentin parhaimmistoon.